Studieadvies

"Je hebt zoveel meer plezier in je werk als je doet waar je goed in bent!"

Studieadvies

- Je staat voor de keuze van een vervolgopleiding

- MBO of HBO... welke studie wordt het?

- Ontdek je talenten en de opleidingen die daarbij passen

- Bespaar tijd en voorkom schooluitval door 'n goed studieadvies

- Maak van je studietijd een periode waar je later met plezier op terugkijkt.

 

 

Studieadvies

 

Studieadvies, en zeker een goed studieadvies, kan je helpen de juiste studie te vinden. De juiste studie kiezen kan erg moeilijk zijn. Het aanbod is groot. Je ziet vaak door de bomen het bos niet meer. En je weet: je succesfactor is hoog als je een studie kiest die bij je past en waar je goed in bent. Maar je vindt zovéél interessant... Waar ben je nou eigenlijk écht goed in? Bovendien: je bent jong en je wilt wat. In elk geval zou je studie, én je studietijd, naast leerzaam ook heel leuk moeten zijn.

Studieadvies helpt een opleiding vinden die jou inspireert

 

Studieadvies bij Eb’ & Vloed baseren we op een interessetest op het gebied van studie en beroep. De uitkomst van zo'n interessetest geeft je snel inzicht in je verstandelijke vaardigheden, je persoonlijkheid, je beroepsinteresses en daarbij passende opleidingen. Zo'n interessetest, en vooral het daaraan gekoppelde studieadvies, maakt het keuzeproces een stuk makkelijker en overzichtelijker!

Studieadvies bij Eb’ & Vloed omvat ook enkele gesprekken met een studieadviseur, waardoor je in korte tijd een betrouwbaar beeld krijgt van de opleidingen die bij je passen. Het studieadvies wordt goed onderbouwd vastgelegd in een rapportage met één of enkele keuzemogelijkheden. Dat maakt het makkelijk om te bepalen welke open dagen je gaat bezoeken of op welke scholen jij je aanmeldt voor proeflessen. Kortom: het bespaart je een hoop tijd en het vergroot je kans op succes.

 

Spreekt dit je aan? Wil je daadwerkelijk hulp bij het maken van een goede studiekeuze inroepen? Maak hier een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek:

 

Over Hanny en studieadvies

Na de middelbare school ben ik meteen gaan werken. Het kwam niet in me op om te kiezen voor een vervolgopleiding. Ik zou niet geweten hebben wat ik moest kiezen. Later wist ik het wel en kostte het me zweet en tranen om naast een fulltime baan een HBO- en post-HBO-opleiding te volbrengen. Nu studeer ik als hobby (laat mijn ouders dit niet lezen; die hebben vroeger wat afgezien met mij).

Het belang dat ik hecht aan voortdurende educatie en de inspiratie die ik krijg door gesprekken met jonge mensen, zorgen ervoor dat ik me met veel plezier toeleg op het geven van studieadviezen.

 

 

Kennismaken met loopbaancoaching

 

Heb je interesse in loopbaancoaching? Maar wil je eerst weten hoe dat werkt? Wat de mogelijkheden zijn, wat er van jou verwacht wordt? Wil je een idee krijgen over de tijdsduur en de kosten van zo'n traject? Neem dan contact met mij op voor een afspraak. Dan brengen we samen in kaart wat je vragen zijn en welke antwoorden ik daarop heb. Dat eerste gesprek is kosteloos. Centraal in dat gesprek staan je talenten en je beroepsinteresses.

 

 

 

 

Laat je zien op sociale media!

Ook als je in loondienst bent, kun je niet actief genoeg zijn op sociale media. Potentiële werkgevers checken graag je profiel(en). In mijn loopbaancoaching komt dat vaak aan de orde. Je kunt me volgen door op een van deze iconen te klikken:

Voorwaarden Gedragscode Privacy Disclaimer Copyright © Alle rechten voorbehouden.