Blogpost 3

Ontdek hoe een overtuigend 'Competentie Curriculum Vitae' eruit ziet



2 december 2013 - Na de 'voors en tegens' van een 'competentie CV' en tips over het opstellen ervan, vandaag deel 3: Hoe ziet een 'competentie CV' er eigenlijk uit?

Ik ga nu niet in op de lay-out. Natuurlijk is die belangrijk en die komt zeker een volgende keer aan bod.


De inhoud, daar gaat het om

In deze blog vertel ik je vooral iets over de inhoud van een 'competentie CV'. Die vertelt iets over JOU als persoon, over jouw vaardigheden, je kennis en ervaring. Die inhoud moet een werkgever laten 'voelen' dat jij dé kandidaat bent voor die ene functie. Die inhoud zorgt ervoor dat jouw CV op de 'ja-stapel' komt t  liggen!


Een voorbeeld

Hier onder zie je een voorbeeld van een 'competentie CV' van iemand die solliciteert naar een functie als (directie)secretaresse.Je ziet: het is geen opsomming van feiten uit een arbeids- en opleidingsverleden. Het is een verhaal over een persoon, over wat zij kan en wat zij gepresteerd heeft in haar leven en werk.Uiteraard voor zover het relevant is voor de functie waarop zij solliciteert. Want daarin verschilt een 'competentie CV' niet van een traditioneel CV: een CV is hoe dan ook gericht op een specifiek loopbaandoel.



En nu jij

Probeer het maar eens. Ga voor jezelf eens na welke functie jij wil veroveren en op welke manier jij jouw competenties en prestaties in een 'competentie CV' kunt vertalen. Wat heb je te verliezen?

En mocht je uiteindelijk toch besluiten om te solliciteren met een traditioneel CV, dan heb je met deze oefening in elk geval een prima voorbereiding op je sollicitatiegesprek.

Heel veel succes!