Outplacement

Outplacement


Effectief van werk naar werk gaan

Het zal je maar gebeuren: dat je als werkgever tegen je medewerker moet zeggen dat er een einde komt aan het dienstverband. Of dat je als medewerker dit bericht te horen krijgt! Meestal hebben werkgever en werknemer in zo'n situatie minimaal één ding gemeen: de wens om op een waardige manier afscheid te nemen van elkaar.


Outplacement - begeleiding van werk naar werk - maakt dat mogelijk


  • Outplacement is een effectieve manier om van werk naar werk te gaan. Het is bewezen   dat het vinden van een nieuwe baan vanuit een werksituatie sneller gaat dan vanuit een situatie van werkloosheid. Bovendien biedt outplacement een kans om het gevreesde 'gat in je CV' te voorkomen
  • Door mijn dubbelspoor-aanpak ben je praktisch bezig om zo snel mogelijk een nieuwe baan te vinden. Maar ook die ideale baan waar je naar verlangt, die misschien wat verder in de toekomst ligt, vergeten we niet
  • Mijn aanpak van outplacement bestaat uit vier onderdelen. Alle onderdelen zijn gericht op het verstevigen van jouw performance op de arbeidsmarkt om uiteindelijk die nieuwe baan te veroveren:

       1. emoties geef je een plek

       2. talenten, kernkwaliteiten en drijfveren worden zichtbaar

       3. functies die daarbij passen ga je concreet benoemen, en...

       4. je leert vacatures vinden en daar succesvol op solliciteren.


Daarom spreken we bij Eb' & Vloed over 'werken aan werk'.

Wil je meer weten over outplacement? Maak dan nu nog een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek:

Over Hanny en outplacement


Loopbaanadviseur

Toen ik pas met coaching begon dacht ik: 'liever geen outplacement'. Het leek me te emotioneel, te langdurig. Maar wat heb ik me daarin vergist! Natuurlijk: in het algemeen is er sprake van verdriet, boosheid, angst en gaan de gesprekken over emoties, hoe je daarmee omgaat, wat dat over jou zegt. Als vanzelf komen we dan te praten over jouw “eigen aardigheden”. Langzaam breekt een lach door, gaan schouders weer naar achteren, het koppie omhoog. Dat markeert het keerpunt: de focus gaat naar de toekomst, naar nieuwe kansen en hoe je die kunt realiseren. Een mooie combinatie van diepgang en praktisch werken.

Kennismaken met loopbaancoaching


Heb je interesse in loopbaancoaching? Maar wil je eerst weten hoe dat werkt? Wat de mogelijkheden zijn, wat er van jou verwacht wordt? Wil je een idee krijgen over de tijdsduur en de kosten van zo'n traject? Neem dan contact met mij op voor een afspraak. Dan brengen we samen in kaart wat je vragen zijn en welke antwoorden ik daarop heb. Dat eerste gesprek is kosteloos. Centraal in dat gesprek staan je talenten en je beroepsinteresses.