Talenten

Talenten


Talenten ontdekken en ontwikkelen


Heb jij een goed inzicht in je kwaliteiten, in je talenten? Dat is een must als je uit bent op een beroep dat bij je past. Wat allemaal beter zou kunnen… ja, dat weten we meestel wel. Maar zeg nou zelf: zou jij een wasmachine kopen waarvan de fabrikant zegt: ”ik weet niet zo goed wat hij allemaal kan, maar ik weet wél dat hij minder water zou mogen gebruiken”? Jouw nieuwe werkgever wil horen welke talenten je hebt, welke toegevoegde waarde jij levert. Wat je in huis hebt, wat jouw talenten, jouw kwaliteiten zijn. Dat je ook nog competenties verder wilt ontwikkelen, daar kan aan gewerkt worden.


Eb’ & Vloed biedt vier succesvolle methoden om je talenten te ontdekken en te ontwikkelen


1. Koersonderzoek: welke kernkwaliteiten breng je mee?

Je verleden is dé inspiratiebron voor je toekomst. Vanuit je verleden ontdek je passie, drijf-veren, talenten en competenties. Op basis daarvan onderzoeken we de loopbaanrichtingen die daarbij passen en maak je een concreet plan om je loopbaandoelen te realiseren.


2. Loopbaanscan: testen die jouw competenties in beeld brengen

Ik bied je betrouwbare testen die je snel inzicht geven in kwaliteiten van jezelf zoals verstandelijke vaardigheden, persoonlijkheid, aanleg, competenties, communicatiestijlen en beroepsinteresses. De loopbaanscan levert je, in combinatie met 2 of 3 adviesgesprekken, een betrouwbaar beeld van wat je wilt, waar je goed in bent en welke beroepen bij je passen.


3. Training 'chauffeur van je eigen loopbaan': samen je talenten ontdekken

In je zoektocht naar je talenten sta je niet alleen. Jij kunt anderen helpen en anderen kunnen jou helpen om antwoord te krijgen op vragen als "wie ben ik?", "wat wil ik?", "wat kan ik?" en "hoe realiseer ik dat?"


4. Coaching op competenties

Je hebt een leuke baan. Het kan nog leuker worden als je erin slaagt om bepaalde kwaliteiten, of competenties verder te ontwikkelen. Tijdens de coaching leer je dat de mate van jouw succes ondermeer afhangt van de manier waarop jij met situaties omgaat. Je zou zomaar meer succes kunnen boeken door anders naar situaties te kijken en je gedrag daarop af te stemmen. “Vergroten van je persoonlijke effectiviteit” heet dat. Dat leer je door veel te oefenen en te “sparren” over ervaringen.


Interesse? Wil je meer weten? Zin in actie? Maak dan hier een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek:

Hanny's visie op talenten


loopbaanbegeleider

Eén van de kenmerken van talenten is de vanzelfsprekendheid voor degene die erover beschikt. Talenten worden door de bezitter ervan niet als iets bijzonders gezien. Pas als anderen je op je talenten attenderen en je er meer op gaat letten, wordt duidelijk dat jij in sommige dingen gewoonweg beter bent dan anderen. Het is mijn talent om jouw talenten bloot te leggen, zichtbaar te maken, en er structuur in aan te brengen. Waardoor nieuwe kansen en mogelijkheden ontstaan en nieuwe keuzes mogelijk worden. Met mijn talent help ik anderen hun talenten te ontdekken.Kennismaken met loopbaancoaching


Heb je interesse in loopbaancoaching? Maar wil je eerst weten hoe dat werkt? Wat de mogelijkheden zijn, wat er van jou verwacht wordt? Wil je een idee krijgen over de tijdsduur en de kosten van zo'n traject? Neem dan contact met mij op voor een afspraak. Dan brengen we samen in kaart wat je vragen zijn en welke antwoorden ik daarop heb. Dat eerste gesprek is kosteloos. Centraal in dat gesprek staan je talenten en je beroepsinteresses.