Voor werkgevers

Voor werkgevers


Inzetbaarheid van mensen: dé succesfactor


Je bent manager en zoals alle organisaties is ook jouw organisatie of afdeling voortdurend in verandering. Inzetbaarheid van medewerkers speelt daarbij een cruciale rol.


Stel, de match tussen werk en werknemer is niet meer optimaal...


Werkgevers weten één ding zeker: werknemers zijn de drijvende kracht in een organisatie. Althans, als ze op de juiste plek zitten en hun drive en talenten kunnen inzetten in het werk. Zeker in tijden van verandering waarin een voortdurend beroep wordt gedaan op aanpassingsvermogen, vraagt het optimaal matchen van mens en werk veel van jou als werkgever, leidinggevende of HR-manager. Soms moet je bijsturen om die optimale match te bereiken, bijvoorbeeld door de medewerker de gelegenheid te geven zijn talenten te onderzoeken of competenties te ontwikkelen. Helaas komt het ook voor dat een optimale match in de eigen organisatie niet meer mogelijk is. Er zit niets anders op dan afscheid nemen van elkaar. Vermoedelijk wil jij jouw medewerker echter niet zonder perspectief naar huis sturen. ‘Werken aan nieuw werk’ (ofwel outplacement en re-integratie tweede spoor) is dan een mogelijkheid.


Oplossingen en opbrengsten

Eb’ & Vloed loopbaancoaching en training kan jou ondersteunen bij alle vraagstukken over inzetbaarheid van medewerkers. Ondermeer door:


Investeren in inzetbaarheid van medewerkers inspireert en motiveert mensen, de kans op succes wordt groter, het zelfvertrouwen neemt toe, zelfs als het doel is afscheid nemen.  En dat is zichtbaar, voelbaar en meetbaar in de organisatie!


Wil je meer weten over de dienstverlening van Eb’ & Vloed loopbaancoaching en training? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek:

 


Over Hanny en werkgevers


loopbaanconsultant

Toen ik pas met coaching begon dacht ik: 'liever geen outplacement'. Het leek me te emotioneel, te langdurig. Maar wat heb ik me daarin vergist! Natuurlijk: in het algemeen is er sprake van verdriet, boosheid, angst en gaan de gesprekken over emoties, hoe je daarmee omgaat, wat dat over jou zegt. Als vanzelf komen we dan te praten over jouw “eigen aardigheden”. Langzaam breekt een lach door, gaan schouders weer naar achteren, het koppie omhoog. Dat markeert het keerpunt: de focus gaat naar de toekomst, naar nieuwe kansen en hoe je die kunt realiseren. Een mooie combinatie van diepgang en praktisch werken.


Kennismaken met loopbaancoaching


Heb je interesse in loopbaancoaching? Maar wil je eerst weten hoe dat werkt? Wat de mogelijkheden zijn, wat er van jou verwacht wordt? Wil je een idee krijgen over de tijdsduur en de kosten van zo'n traject? Neem dan contact met mij op voor een afspraak. Dan brengen we samen in kaart wat je vragen zijn en welke antwoorden ik daarop heb. Dat eerste gesprek is kosteloos. Centraal in dat gesprek staan je talenten en je beroepsinteresses.